donderdag 3 april 2008

Waarom dit blog?

Enkele weken geleden ben ik door Brian Godor benaderd met de vraag of wij als team IDV willen meewerken aan het afstudeerproject van Christel Vuister, over communicatie en informatiedeling binnen het LIC. Christel wil in het kader van het onderzoek gaan experimenteren met blogs en RSS feeds om informatie vindbaar te maken, met als resultaat informatie delen.
Zij wil kijken of het gebruik van blogs en RSS een goede manier is om binnen het LIC op de hoogte te blijven van wat er binnen de diverse programmalijnen/projecten en team speelt en deze informatie uit te wisselen. Hanneke van Riel, met projecten behorende bij de programmalijn Professionalisering en het team IDV, doen aan deze pilot mee. Voor ons ook een mogelijkheid om met een blog te experimenteren.
Christel komt op ons IDV overleg van 7 april hier meer informatie over geven en vragen over beantwoorden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk idee om een weblog te starten! Kleine kritische noot: bij de workshops weblogs die ik geef en ervaringen met de weblog van een project blijkt dat de vindbaarheid (een van jullie doelen) van materialen in weblogs vaak niet optimaal is. Daarvoor is een Wiki waarschijnljk geschikter (meer gestructureerd)
Goed gebruik van de labels (en/of tags en/of categorieën) scheelt wel iets in de vindbaarheid.

Karin den Broeder - Dielemans zei

Goede aanvulling Josee, waarschijnlijk dat we aansluitend op blogger ook Google Docs kunnen gebruiken. Dat is 1 van de methoden die naar voren is gekomen in het project Social Software.