donderdag 15 mei 2008

Sherpapro? Nieuwe leeromgeving voor APO? Nieuwe kansen voor Xplora?

Binnen de academie voor Pedagogisch Onderwijs wil men komend schooljaar starten met Sherpa Pro, http://hive2.stoas.nl/cgi-bin/hive/hive.cgi . In Sherpa Pro 3.0 krijgen docenten en studenten via een licentie toegang tot een digitale onderwijswereld, waarbinnen een aantal titels van meerdere uitgeverijen beschikbaar komen. Het unieke is dat vrij gebruik gemaakt mag worden van deze titels. De titels komen volledig beschikbaar, samen met diagnostische toetsen en videobeelden. Tegelijkertijd kan deze leeromgeving geintegreerd worden in een e-learning-omgeving zoals Blackboard. Ook kan een docent eigen materiaal en links voor andere bronnen toevoegen in deze leeromgeving.
En hier komt nu de kans voor ons als Xplora! In samenwerking met docenten kunnen we de leeromgeving verrijken met ander materiaal oftewel is het een kans voor ons als team APO om "binnen te dringen" in de "wondere wereld van onderwijsontwikkeling".

1 opmerking:

Wilma Hoedemakers zei

Als ik dit lees denk ik, naast de nieuwe kans voor Xplora, ook meteen aan e-learning en het project DLC! Deze nieuwe leeromgeving van de APO moet natuurlijk niet op zichzelf komen te staan, maar er moeten zoveel mogelijk verbindingen worden aangelegd, zowel van de kant van Xplora als e-learning/DLC tav de APO.